Η Φυσικοθεραπεία στα βρέφη και στα παιδιά στοχεύει στην αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των παθήσεων και των διαταραχών και στην υποστήριξη του παιδιού ώστε να μπορέσει να είναι αυτόνομο και να συμμετάσχει με επιτυχία στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η πρώιμη παρέμβαση ( δηλαδή η έναρξη των θεραπειών σε ηλικία 0-3 ετών ) είναι ιδιάζουσας σημασίας για την ανάπτυξη του παιδιού καθώς συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των διαταραχών. Η φυσικοθεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην κινητική εξέλιξη, στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην αποκατάσταση ώστε το παιδί να είναι λειτουργικό και να έχει καλή ποιότητα ζωής.

Ο φυσικοθεραπευτής στοχεύει στην εξέλιξη και την καθημερινή απόδοση του παιδιού σε συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον. Αρχικά είναι αναγκαία η αξιολόγηση και μετέπειτα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του κατάλληλου θεραπευτικού προγράμματος προς το παιδί. Είναι αρκετά σημαντικό να εκπαιδεύει τους γονείς ώστε να ακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα στο σπίτι και χωρίς την παρουσία του και για την καλύτερη δυνατή βοήθεια προς το παιδί.