Δρακοπούλου Ειρήνη
Ειδικός/ή παιδαγωγός
Δρακοπούλου Ειρήνη
Ειδικός/ή παιδαγωγός

Υπηρεσίες

Η Ειρήνη Δρακοπούλου είναι Ειδική Παιδαγωγός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία (Φ.Π.Ψ) στο National and Kapodistrian University of Athens και M.Ed. in Special Education στο Swansea University.Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Lancaster University Dyslexia and Foreign Language Teaching και στο University of Warwick Babies in Mind: Why the Parent's Mind Matters ειδικεύεται στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λίβερπουλ: Psychology and Mental Health και στο Open University Childhood In The Digital Age παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Εκπαίδευση - Κατάρτιση:

Εκπαίδευση στο Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Εφήβου Ι. Ν. ΠαρασκευόπουλοςΠρόγραμμα Παρέμβασης στις Μαθησιακές Δυσκολίες βασισμένο στο Αθηνά Τεστ στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Εφήβου Ι. Ν. Παρασκευόπουλος

 

Συντονίστρια - Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων στο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων, Παράρτημα της F.I.E.P.Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο τα τελευταία 15 χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης και ασχολείται με την Ειδική Αγωγή προσφέροντας υπηρεσίες διάγνωσης και αποκατάστασης ειδικών μαθησιακών δυσκολιών αλλά και με την Συμβουλευτική, προσφέροντας συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων, ατομικής συμβουλευτικής, συμβουλευτικής ζεύγους καθώς και σχολές γονέων.

 

 

Υπηρεσίες

 

 

Διάγνωση - Αποκατάσταση ΕΜΔ
Διάγνωση δυσκολιών μάθησης με τη χρήση σταθμισμένων ψυχοπαιδαγωγικών εργαλείων.
Χορήγηση τεστ ανίχνευσης σχολικής ετοιμότητας.
Αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών με τη χρήση εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης.
Διδασκαλία αγγλικής γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Συνεδρίες Συμβουλευτική/ Σχολή γονέων

 

 

Συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής γονέων
Συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής γονέων ( Σχολές Γονέων )
ατομικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής ζεύγους δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως (μέσω Skype).

 

Οι Σχολές Γονέων απευθύνονται σε γονείς ή/και μελλοντικούς γονείς. Οι κύριοι στόχοι τους είναι: η στήριξη του δοκιμαζόμενου θεσμού της οικογένειας η εκπαίδευση του γονέα σε μεθόδους αποτελεσματικής επικοινωνίας με το παιδί του και η διαφύλαξη και προστασία της ψυχικής υγείας του παιδιού Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδριών Συμβουλευτικής εξ αποστάσεως (μέσω Skype).

 

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (Φ.Π.Ψ) στο National and Kapodistrian University of Athens