Γλουστιάνου Μαρία
Ψυχοθεραπεύτρια

Το 2018 γεννιέται η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ένας χώρος όπου διάφοροι επαγγελματίες και κυρίως φίλοι και συνοδοιπόροι από το χώρο της ψυχικής υγείας συνεργάζονται, προκειμένου να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες τους είναι ψυχοθεραπευτικές, συμβουλευτικές και ψυχοεκπαιδευτικές (διαχείριση άγχους, κατάθλιψης, απωλειών, διαζυγίων, προβλήματα στις σχέσεις με τα παιδιά, το/τη σύντροφο, θέματα υπαρξιακά, αυτογνωσιακά, απομόνωσης, μοναξιάς, εργασιακές αλλαγές και κρίσεις, όπως ανεργία, απόλυση, αλλαγή επαγγελματικής σταδιοδρομίας, συμβουλευτική γονέων, ομάδες εφήβων, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α)

Η Γλουστιάνου Μαρία είναι ψυχολόγος με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργασιακή Ψυχολογία (Msc Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου), όπου αποφοίτησε το 2009. Ακολούθησε 4ετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο Gestalt στην Ευρωπαϊκή αλλά και Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.

Οι σπουδές στην ψυχοθεραπεία Gestalt

  • περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση
  • βιωματικά σεμινάρια, ατομική και ομαδική θεραπεία
  • ομαδική και ατομική εποπτεία από καταρτισμένο επόπτη
  • παράδοση περιπτώσεων μελέτης (cases studies)
  • παρουσιάσεις σε Workshops
  • παράδοση διπλωματικής εργασίας

Είναι επίσης πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με άδεια χορήγησης ψυχομετρικών τεστ από την ISON PSYCHOMETRICA (2010) και την COMPUTER ACADEMY (2018). Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη Δημοσιογραφία, σπουδάζοντας στον ΑΝΤ1 (2004) και έκανε πρακτική σε όλα τα είδη ενημέρωσης, γεγονός που της έδωσε πλούσιες εμπειρίες.

Το 2011 ήταν εξωτερική συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) στο Πρόγραμμα «Σχολές γονέων». Εργαζόταν ως Υπεύθυνη της λειτουργίας του έργου στο Δυτικό Τομέα Αττικής και παράλληλα ως εκπαιδεύτρια των ΚΔΒΜ (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης) στο Δήμο Λοκρών. Η εμπειρία της εκεί την εφοδίασε με πολύτιμες γνώσεις τόσο σε θέματα δικτύωσης με κοινωνικούς φορείς και δομές όσο και με την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων σε περιόδους κρίσης. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ψυχοπαιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά προγράμματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε εθελοντική βάση.

Από το Μάρτιο του 2014 λειτουργώ το ιδιωτικό της γραφείο στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος, κάνοντας έτσι μια μεγάλη επιστροφή στα μέρη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

…..<<Για μένα η επιστροφή αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη ζωή μου, καθώς η δυνατότητά μου να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συντοπίτες μου έγινε στόχος ζωής. Παρατηρώντας τις ανάγκες των ανθρώπων εδώ για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας , πίστεψα σε μια κοινή προσπάθεια, ο καθένας μας από τη δική του πλευρά και με τις δικές του δυνάμεις, για μια κοινωνία με περισσότερη υγεία, λειτουργικότητα, ευαισθησία, αγάπη, προσφορά και συνεργασία, αξίες που κατά τη γνώμη μου συνιστούν πολιτισμένες και αυτόνομες κοινωνίες με όραμα και προοπτική…

….Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους και τη δουλειά μου με αυτούς. Πιστεύω στο καλό και υγιές κομμάτι με το οποίο ερχόμαστε όλοι σε αυτή τη ζωή, αυτή την ενόρμηση και λαχτάρα για να δημιουργήσω τον εαυτό μου, να γνωρίσω το περιβάλλον μου και να σχετιστώ με αυτό. Αυτή άλλωστε είναι και η κύρια φιλοσοφία της ψυχοθεραπείας Gestalt, αυτή η ανακάλυψη του αυθεντικού μας εαυτού χωρίς επιτηδεύματα και φτιασιδώματα.

Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν τα 5 αυτά χρόνια λειτουργίας του γραφείου! Περάσαμε μαζί δυσκολίες, λύπες αλλά και μοναδικές στιγμές επαφής και ανακούφισης. Αυτό το «μαζί» κάνει την επαγγελματική μου καθημερινότητα τόσο μοναδική εμπειρία και με γεμίζει με υπερηφάνεια και λαχτάρα για τη συνέχεια… σας ευχαριστώ που είστε κομμάτι της ζωής μου…>> αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Γλουστιάνου Μαρία, ιδρυτικό μέλος της ¨ ενσυναίσθησης¨

 

Μαρία Γλουστιάνου
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Επιστημονικά Υπεύθυνη στην Ενσυναίσθηση

Msc Εργασιακής Ψυχολογίας
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Μέλος της HAGT, ΣΕΨ, ΕΛΕΣΥΠ

 

 

Ψυχοθεραπεία: μέθοδος Gestalt. Φορέας: Ευρωπαϊκή αλλά και Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας