Γλουστιάνου Μαρία
Σύμβουλος ψυχικής υγείας- Ψυχοθεραπευτής- Ψυχολόγος
Υψηλάντου και Μεταξά, Άγιος Κων/νος Φθιώτιδα
Γλουστιάνου Μαρία
Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος

Το 2018 γεννιέται η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ένας χώρος όπου διάφοροι επαγγελματίες και κυρίως φίλοι και συνοδοιπόροι από το χώρο της ψυχικής υγείας συνεργαζόμαστε, προκειμένου να προσφέρουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες μας είναι ψυχοθεραπευτικές, συμβουλευτικές και ψυχοεκπαιδευτικές (διαχείριση άγχους, κατάθλιψης, απωλειών, διαζυγίων, προβλήματα στις σχέσεις με τα παιδιά, το/τη σύντροφο, θέματα υπαρξιακά, αυτογνωσιακά, απομόνωσης, μοναξιάς, εργασιακές αλλαγές και κρίσεις, όπως ανεργία, απόλυση, αλλαγή επαγγελματικής σταδιοδρομίας, συμβουλευτική γονέων, ομάδες εφήβων, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α)

Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους και τη δουλειά μου με αυτούς. Πιστεύω στο καλό και υγιές κομμάτι με το οποίο ερχόμαστε όλοι σε αυτή τη ζωή, αυτή την ενόρμηση και λαχτάρα για να δημιουργήσω τον εαυτό μου, να γνωρίσω το περιβάλλον μου και να σχετιστώ με αυτό. Αυτή άλλωστε είναι και η κύρια φιλοσοφία της ψυχοθεραπείας Gestalt, αυτή η ανακάλυψη του αυθεντικού μας εαυτού χωρίς επιτηδεύματα και φτιασιδώματα.

Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν τα 5 αυτά χρόνια λειτουργίας του γραφείου! Περάσαμε μαζί δυσκολίες, λύπες αλλά και μοναδικές στιγμές επαφής και ανακούφισης. Αυτό το «μαζί» κάνει την επαγγελματική μου καθημερινότητα τόσο μοναδική εμπειρία και με γεμίζει με υπερηφάνεια και λαχτάρα για τη συνέχεια… σας ευχαριστώ που είστε κομμάτι της ζωής μου…

Υπηρεσίες

Οι σπουδές στην ψυχοθεραπεία Gestalt

  • περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση,
  • βιωματικά σεμινάρια, ατομική και ομαδική θεραπεία
  • ομαδική και ατομική εποπτεία από καταρτισμένο επόπτη
  • παράδοση περιπτώσεων μελέτης (cases studies)
  • παρουσιάσεις σε Workshops
  • παράδοση διπλωματικής εργασίας.

Σπουδές

Τίτλος Σπουδών

Ψυχολογία Παντείου
Ψυχοθεραπεία: μέθοδος Gestalt. Φορέας: Ευρωπαϊκή αλλά και Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργασιακή Ψυχολογία (Msc Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου)

Πανεπιστημιακό Ιδρύμα

Επιπρόσθετες Σπουδές

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με άδεια χορήγησης ψυχομετρικών τεστ από την ISON PSYCHOMETRICA (2010) και την COMPUTER ACADEMY (2018) Απασχόληση-προϋπηρεσία: Από το 2011 εξωτερική συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) στο Πρόγραμμα «Σχολές γονέων». Αρμοδιότητες: Υπεύθυνη της λειτουργίας του έργου στο Δυτικό Τομέα Αττικής και παράλληλα ως εκπαιδεύτρια των ΚΔΒΜ (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης) στο Δήμο Λοκρών.