Κλεοπάτρα Αθανασιάδου
Ψυχοθεραπεύτρια
Κλεοπάτρα Αθανασιάδου
Ψυχοθεραπεύτρια

Ξεκινώντας σε νεαρή ηλικία από το χώρο των τεχνών –ίσως και ακόμη πιο πριν, από παιδί– πίστευα πως η δημιουργικότητα είναι μονόδρομος για την προσωπική μου ευεξία. Αργότερα άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως ενώ η ψυχική υγεία είναι πολύτιμη δεν είναι αυτονόητη για όλους, και αυτό στάθηκε έναυσμα να αποφασίσω πως η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και η επιστήμη της ψυχολογίας θα ήταν ο επόμενος μου σταθμός ακαδημαϊκά. Στην εικαστική ψυχοθεραπεία, που ευτυχώς βρέθηκε στην πορεία μου, ανακάλυψα την θεραπευτική δράση της δημιουργικής διαδικασίας μέσα σ’ ένα προστατευμένο πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου και μέσα από την κλινική μου εμπειρία ανέπτυξα μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που σήμερα με καθιστά ανοιχτή και ευέλικτη στην πρακτική μου, στην προσφορά ποιοτικών παρεμβάσεων σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διαφορετικές δυσκολίες. Πιστεύω με θέρμη πως το κάθε άτομο έχει μοναδικές δυνατότητες και ως επαγγελματίας υγείας επικεντρώνομαι στο να αναγνωρίζω και να ανταποκρίνομαι στις ξεχωριστές του ανάγκες.

Η επαγγελματική μου εμπειρία είναι κυρίως με παιδιά και με ενήλικες που αντιμετωπίζουν ασθένεια, απώλεια ή έχουν βιώσει κάποια τραυματική εμπειρία, καθώς και με φροντιστές ασθενών. Μεγάλη η τροφοδότηση που παίρνω μέσα από την αλληλεπίδραση μου με ανθρώπους τρίτης και τέταρτης ηλικίας ενδυναμώνοντας τους πνευματικά και ψυχικά καθώς και με την πολύ ευάλωτη ομάδα ασθενών με άνοια.

Πεποίθηση μου είναι πως η ψυχική, πνευματική και νοητική εξέλιξη δεν πρέπει να σταματούν σε καμία δυσκολία και ηλικία, και γι’ αυτό ο χώρος “Τρεις Τελείες” στόχο έχει να αποκαλύπτει πιθανότητες! Με ευθύνη και αγάπη για τη δουλειά μου, είμαι εδώ γι’ αυτό…

Υπηρεσίες

  • Εικαστική ψυχοθεραπεία για παιδιά ( Εξειδίκευση: Τραυματική εμπειρία – Απώλεια – Διαζύγιο)
  • Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων ( Εξειδίκευση: Ασθένεια – Απώλεια – Κατάθλιψη – Φροντιστές ασθενών)
  • Αξιολόγηση μνήμης (και κατ’ οίκον υπηρεσία)
  • Νοητική Ενδυνάμωση 60+ (και κατ’ οίκον υπηρεσία)
  • Θεραπεία δια των Αναμνήσεων (και κατ’ οίκον υπηρεσία)*
  • Διαδικτυακές συνεδρίες

*  Οι κατ’ οίκον υπηρεσίες αφορούν τις περιοχές: Χαλάνδρι – Χολαργός – Αγ. Παρασκευή – Ψυχικό  – Φιλοθέη – Παπάγου

Σπουδές Β
Περιγραφή σπουδών Β